Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés kekszes szelet

45 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • Az alaphoz:
  • 30 dkg darált háztartási keksz
  • 12 dkg puha vaj
  • 2 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg porcukor
  • 1 dl tej
  • A gesztenyés réteghez:
  • 70 dkg natúr gesztenyemassza
  • 10 dkg darált háztartási keksz
  • 4 ek porcukor (ha édesített gesztenyemasszát használunk, nem kell ennyi porcukor)
  • 10 dkg puha vaj
  • pár csepp rumaroma
  • A csokis tetejéhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 ek vaj

Elkészítés

  1. Az alaphoz a hozzávalókat egy tálban összekeverjük, átgyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe/tálba simítjuk.
  2. A gesztenyés réteghez a vajat alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyével, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet és a rumaromát, és összegyúrjuk. A legkönnyebb ha kézzel dolgozunk.
  3. A gesztenyés masszát egyenletesen az alapra simítjuk.
  4. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, és a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elkenjük, majd hűtőbe tesszük a sütit 1-2 órára.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

Ezek is érdekelhetnek