hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-kekszes szelet

50 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A gesztenyés kekszes szelet alapjához a keverőtálba öntjük a darált kekszet, a vajat, a kakaóport, a porcukrot és a tejet. Összekeverjük, átgyúrjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe/tálba simítjuk.
  2. A gesztenyés réteghez a puha vajat alaposan összekeverjük a villával szétnyomkodott gesztenyemasszával, majd hozzáadjuk a porcukrot, a darált kekszet, a rumaromát,  és alaposan összegyúrjuk. A legkönnyebb, ha kézzel dolgozunk.
  3. A gesztenyés masszát egyenletesen az alapra simítjuk.
  4. A csokoládét megolvasztjuk a vajjal együtt, majd a gesztenyés rétegre csorgatjuk, szépen elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük a sütit, és legalább 1-2 órát pihentetjük.

NÉZD MEG VIDEÓN, hogyan készül a gesztenyés kekszes szelet!


Ezek is érdekelhetnek

Friss