Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés kalácstekercs

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A lisztet, a sót és a porcukrot tálba szítáljuk. 1 mokkáskanál liszthez kevés cukrot adunk, felöntjük 1 dl langyos tejjel, és belemorzsoljuk az élesztőt, meleg helyen felfuttatjuk. A liszthez adjuk a 3 tojás sárgáját, a felfuttatott élesztőt, majd az olvasztott, de langyos vajat. A maradék tejjel összeállítjuk, jól kidolgozzuk (szükség esetén kevés olajat is adhatunk az összeállításhoz). Letakarva szobahőmérsékleten kelesztjük.

A megkelt tésztát félujjnyi vastagra nyújtjuk, és kb. 3 cm széles
csíkokra vágjuk. Fémrolókra feltekerjük úgy, hogy kissé fedjék egymást. Bő, forró olajban kisütjük.

A töltelékhez a tejszínt kemény habbá verjük, egy részét félretesszük a tejszínes díszítéshez. A maradék habhoz adjuk a lereszelt vagy áttört gesztenyét. Összekeverjük, majd a langyosra hűlt tésztákba töltjük.

Díszítjük tejszínhabbal, meggyel vagy cseresznyéval.

Megjegyzés

A tésztacsíkokat úgy csavarjuk a hengerre, akár a kürtős kalácsot. Hengert készíthetünk a háztartási fóliák tartóhengeréből, amit alufóliával beburkolunk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek