Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés hókifli

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 1 kis pohár tejföl
  • 3 evőkanál porcukor
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg gesztenyekrém (vagy dióval is tölthető)
  • Valamint:
  • porcukor a forgatáshoz

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd a tejfölt hozzáadva tésztává gyúrjuk 3 evőkanál porcukorral. Ezután fóliába csomagolva kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.

A lisztezett nyújtódeszkán 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd 6-8 cm-es csíkokra vágjuk. A tésztát megtöltjük, feltekerjük, és kiflikké formázzuk.

Sütőpapírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Még melegen porcukorba forgatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss