Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés gyöngytyúkleves

MME MME
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

A megtisztított gyöngytyúkot, karikára vágott zöldségekkel, vöröshagymával egy sütőtepsire helyezzük, sóval ízesítjük, kakukkfűvel fűszerezzük, és erős tűzön megpirítjuk
A megpirított tyúkot fazékba tesszük, hideg vízzel felöntjük, babérlevelet adunk hozzá. A levest forrásig kevergetjük, majd lassú tűzön kb. 2 órán át főzzük, ha szükséges, utóízesítjük. A kész levest negyed óráig pihentetjük, majd leszűrjük. A húst a csontról lefejtjük, bőrét eltávolítjuk és egyforma kockákra vágjuk. Áttört gesztenyéből és kevés lisztből tejszínes habarást készítünk, a leveshez adjuk és felforraljuk. Tálaláskor a megfőtt húst csészébe tesszük és óvatosan rámerjük a forró levest.

Ezek is érdekelhetnek

Friss