Elkészítés: Végy 40 dkg főtt, összetört gesztenyét (vagy natúr gesztenyemasszát), tedd egy nagy tálba. Tegyél mellé 7,5 dkg puha vajat, 1 evőkanál rumaromát vagy rumot, 1/2 teáskanál sütőport, kb. 12 dkg porcukrot, 1 csomag vaníliás cukrot, és az egészet jó alaposan dolgozd össze. Végül keverj bele 5 dkg lisztet (az enyém teljes kiőrlésű tönköly volt, de fehér liszttel is működik), majd 2 marék étcsokicsipszet vagy feldarabolt csokoládét. Két evőkanál segítségével készíts belőle galuskákat, és tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire.
180 fokon süsd 20-30 percig. Nagyon finom, igazi illatos, meleg karácsonyi sütemény!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre