Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-fehércsokis palacsinta (gm, lm)

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sóval és a sütőporral. A tojásokat a lisztkeverék közepébe törjük, és összekeverjük. Hozzáadjuk a laktózmentes olvasztott vajat és a laktózmentes tejet, és habverővel folyamatosan keverve annyi szénsavas ásványvizet adagolunk hozzá, hogy sima palacsintatészát kapjunk.
  2. Olajjal kikent forró serpenyőbe fél merőkanálnyi tésztát öntünk és a palacsinták mindkét oldalát készre sütjük a szokásos módon. A kész palacsintákat egymásra halmozzuk, és töltésig letakarjuk.
  3. A gesztenyét apró kockákra vágjuk. Vízgőz fölött felolvasztjuk a fehér csokoládét, hozzáadjuk a nádcukrot, majd belekeverjük a laktózmentes tejszínt és a gesztenyét. 
  4. Tányérra kiterítünk egy palacsintát, vékonyan megkenjük a krémmel, majd feltekerjük vagy összehajtjuk. 


    Íme a recept videón >>>
     

    Mentes receptek >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss