Elkészítés: Először is készítettem egy kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgát 5 evőkanál cukorral habosra kevertem, a 3 tojásfehérjét keményre vertem. A liszthez kevertem a sütőport és a kakaóport, majd a tojássárgákhoz kevertem, végül óvatosan beleforgattam a habbá vert fehérjét. Kb. 20 percig sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben, majd feltekertem egy konyharuha segítségével, és hagytam kicsit hűlni. Amikor kihűlt, leszedtem róla a sütőpapírt, és jöhetett a töltelék.
A töltelékhez a cukrozott gesztenyemasszát kevés rumaromával és kb. 15 dkg vajjal jó alaposan eldolgoztam, és már töltöttem is a tekercsbe. Feltekertem, a külsejére is kentem egy kevés krémet. Megszórhatjuk csokidarával, de bevonhatjuk csokimázzal is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre