Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés fatörzs II.

4 3/5
45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótatekercshez:
  • 5 tojássárga
  • 3tojásfehérje
  • 5 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál keserű kakaó
  • 1 kiskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 15 dkg vaj
  • kevés rumaroma
  • A tetejére:
  • csokidara vagy csokimáz

Elkészítés

Elkészítés: Először is készítettem egy kakaós piskótatekercset: 5 tojássárgát 5 evőkanál cukorral habosra kevertem, a 3 tojásfehérjét keményre vertem. A liszthez kevertem a sütőport és a kakaóport, majd a tojássárgákhoz kevertem, végül óvatosan beleforgattam a habbá vert fehérjét. Kb. 20 percig sütöttem sütőpapírral bélelt tepsiben, majd feltekertem egy konyharuha segítségével, és hagytam kicsit hűlni. Amikor kihűlt, leszedtem róla a sütőpapírt, és jöhetett a töltelék.

A töltelékhez a cukrozott gesztenyemasszát kevés rumaromával és kb. 15 dkg vajjal jó alaposan eldolgoztam, és már töltöttem is a tekercsbe. Feltekertem, a külsejére is kentem egy kevés krémet. Megszórhatjuk csokidarával, de bevonhatjuk csokimázzal is.

Megjegyzés



További fotók, receptek a Rachel és a csokigyár blogban! - arahel

Ezek is érdekelhetnek

Friss