Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés eclair

45 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 8 dkg vaj
  • 1,5 dl víz
  • 8 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • csipetnyi só
  • A töltetékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 1 ek porcukor
  • 1 ek rum
  • 3 dl tejszín

Elkészítés

  1. A vajat a vízzel és a sóval felforraljuk, majd hozzáadjuk a lisztet, és alacsony lángon folyamatosan addig keverjük, amíg össze nem áll a tészta és már nem ragad az edény falához. Hagyjuk hűlni majd egyenként beleütjük a tojásokat, és habverővel simára kikeverjük.
  2. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba tesszük és sütőpapírral kibélelt tepsibe kb. 8- 10 cm hosszú rudacskákat húzunk belőle, és 180 fokon kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sütőajtót egy fakanál nyelével kitámasztva, hagyjuk kihűlni a fánkocskákat.
  3. A gesztenyemasszát áttörjük és 3-4 ek tejszínnel, a porcukorral és a rummal simára keverjük, a tejszínből kemény habot verünk, és a felét a összeforgatjuk a gesztenyével. A krémet csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük, és betöltjük vele a félbe vágott fánkokat, majd a masszára nyomjuk a maradék tejszínhabot.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss