hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés csúcs

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg darált keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 15 dkg porcukor
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 5 dkg puha vaj
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • tej
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 5 dkg darált keksz
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg puha vaj
  • rum vagy rumaroma ízlés szerint
  • Valamint:
  • kevés porcukor a forma szórásához

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Annyi tejet teszünk bele, hogy a tészta összeálljon.

A töltelék hozzávalóit kikeverjük simára.

Vesszük a citromfacsarónkat, és porcukrozzuk a belsejét. Belenyomkodjuk a diós masszát úgy, hogy középen üreges legyen. Ebbe teszünk a gesztenyés töltelékből, és egy kevés dióssal lezárjuk. Óvatosan kiütögetjük a formából a sütit. Minden darab előtt porcukrozni kell.

Megjegyzés

Nem a leggyorsabb süti, de megéri a fáradalmakat.
- Ennie1

Ezek is érdekelhetnek