Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés csokoládészalámi

30 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk. Amint megolvadt, beletesszük a vajat, kis kevergetés mellett szép krémet kapunk, majd hozzáadjuk a cukrot is.
  2. A masszát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a gesztenyét, lekvárt és a rumot, jól keverjük össze, majd utolsó lépésként beletesszük a darabolt, összezúzott kekszet is.
  3. A maszát kiterített folpackra halmozzuk, és szorosan feltekerjük, próbáljuk henger alakúra formázni, majd hűtőbe tesszük egy napra. Másnapra megszilárdul, ekkor porcukorral kevert vaníliás cukorba forgatjuk és papírba csomaguljuk. 5-6 órát a hűtőben tároljuk, majd mint egy szalámit felszeleteljük.

OLASZ CSOKISZALÁMI (SALAME DI CIOCCOLATO) >>> 

 

Megjegyzés

Keverhetünk még bele diót, mogyorót, aszalt gyümölcsöket is. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek