Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-csokis kosárkák

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 35 dkg liszt (15 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű zabliszt)
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • csipet sütőpor
  • kevés fahéj
  • csipet só
  • A töltelékhez:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 15 dkg mascarpone krém sajt
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • ízlés szerint rum
  • A bevonáshoz:
  • 10 dkg étcsokoládé
  • kevés étolaj
  • A díszítéshez:
  • kb. 10 dkg marcipán

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.

2. A töltelékhez a 10 dkg étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a 0,5 dl langyos tejszínt hozzákeverjük. Forrásig melegítjük, és elkeverjük benne a 2 dkg vajat, majd kihűlésig félretesszük.

3. Miután a krém kihűlt, összekeverjük a mascarpone krémsajttal, hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, és rummal ízesítjük.

4. A kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 160-170 º C-os sütőben kb. 25 percig sütjük.

5. A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.

6. Ha a csokoládé megdermedt, marcipánnal díszítjük és tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss