Elkészítés: 1. A tésztához való alapanyagokat összegyúrjuk, majd kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
2. A töltelékhez a 10 dkg étcsokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a 0,5 dl langyos tejszínt hozzákeverjük. Forrásig melegítjük, és elkeverjük benne a 2 dkg vajat, majd kihűlésig félretesszük.
3. Miután a krém kihűlt, összekeverjük a mascarpone krémsajttal, hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, és rummal ízesítjük.
4. A kosárformákba belenyomkodjuk a tésztát, és 160-170 º C-os sütőben kb. 25 percig sütjük.
5. A kihűlt tésztát betöltjük a krémmel, majd olvasztott csokoládéval bevonjuk a tetejét.
6. Ha a csokoládé megdermedt, marcipánnal díszítjük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre