A margarint 8 deka liszttel összedolgozzuk, kb. 10x10 centis tömbbé gyúrjuk és fóliába csomagolva a hűtőszekrénybe rakjuk. A maradék lisztből egy evőkanálnyit a nyújtáshoz félreteszünk, a többit tálba rakjuk, a sóval és a sütőporral összeforgatjuk.
Az élesztőt belemorzsoljuk, a cukorral, a tojással, a tejjel, a vízzel és a citromlével könnyű tésztává gyúrjuk. Enyhén meglisztezett gyúrólapon „lóhere alakúra” kinyújtjuk. A margarinos tömböt a közepére állítjuk, a tészta széleit ráhajtjuk és az egészet konyharuhába burkolva, hűtőszekrényben fél órán át pihentetjük.
Ezután a hajtás következik. A tésztát belisztezett gyúrólapon kb. 4 milliméter vastag, 50 centi hosszú, 20 centi széles lappá nyújtjuk. Gondolatban hosszában 6 egyenlő részre osztjuk. Az egyik oldalról 1/6, a másik oldalról 2/6 részt ráhajtunk, így a tésztaszélek találkoznak.
Ezután a keskenyebb részt ismét behajtjuk és a másik oldal tésztájával befedjük. Így végül egy hosszúkás tésztadarabot kapunk. Hűtőszekrényben 1 órán át pihentetjük, majd kinyújtjuk, és az előbbi módon ismét összehajtjuk, majd újabb 1 órát pihentetjük.
Végül a tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 4 milliméter vastag, 50 centi hosszú és 20 centi széles lappá nyújtjuk. Éles késsel egyenlő szárú háromszögekre vágjuk. A tésztából leeső széleket egymás mellé illesztjük, így ezek is kiadnak egy egész süteményt. A kis tésztákat kézzel (és nem nyújtófával!) hosszanti irányban kicsit meghúzzuk-megnyújtjuk.
A csúccsal szembeni oldalára halmozzuk a tölteléket. Ehhez a gesztenyemasszát szobahőmérsékleten fölengedjük, a rummal ízesítjük. A tésztát feltekerjük, vigyázva, nehogy összenyomjuk. A kifliket sütőlapra rakjuk, egymástól kissé távol. Folpackkal letakarva langyos helyen kb. 1,5 órán át kelesztjük. Végül előmelegített sütőben a középső rácsra állítva, közepes lánggal (190 fok; légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 18 percig sütjük.