Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-banános süti

75 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Egy tepsit /az enyém 24x30-cm/ kibélelünk sütőpapírral, megszórjuk zsemlemorzsával. A banánokat felszeleteljük, és kirakjuk vele a tepsi alját, megszórjuk vaníliás cukorral.

A lisztből, a tojásból a cukorral és a sütőporral a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A tészta felét a banánokra öntjük, elsimítjuk. A másik felébe óvatosan belekeverjük a kakaóport, majd ezt is a tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Egy tálcára borítjuk a tésztát az aljával felfelé. Óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, és hagyjuk hűlni. Közben megfőzzük a vaníliás pudingot. A margarint kihabosítjuk a porcukorral, és kanalanként hozzákeverjük a langyosra hűlt pudingot.

A tésztát lapjával ketté vágjuk. A krémet a tésztára kenjük és ráreszeljük a gesztenyemassza felét. Rátesszük a másik lapot.

A tejszínt kemény habbá verjük, és belekeverjük a lereszelt gesztenye másik felét, majd megkenjük vele a sütink tetejét. Megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.

Szeletelés előtt tegyük a hűtőbe 1 órára.

Megjegyzés

Elkészíteni könnyebb, mint leírni. - kautz1009

Ezek is érdekelhetnek