Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés angyalbögyörő

40 perc
egyszerű
átlagos
3 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A burgonyát és a gesztenyét megfőzzük, apró lyukú reszelőn lereszeljük és kihűtjük.
  2. Egy tálban a burgonyából, gesztenyéből vajból és a lisztből jól gyúrható tésztát készítünk.
  3. Újjnyi vastagra sodorjuk és kb. 3 centis darabokra vágjuk.
  4. Olajon kissé megpirítjuk a zsemlemorzsát, a tűzről levéve cukorral és rumaromával ízesítjük
  5. Lobogó sós vízben pár perc alatt kifőzzük a tésztadarabokat, leszűrjük és összevegyítjük a zsemlemorzsával.
  6. Meglocsoljuk tetszőlegesen kedvenc lekvárunkkal, egy kis tejszínhabbal díszítjük és tálaljuk.


Megjegyzés

Gyerekek kedvence. - Cinegemadar

Ezek is érdekelhetnek

Friss