Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyés-almás boszorkánykrém

MME MME
1 5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 50 dkg alma
  • 2 dl tejszín
  • 2 evőkanál cukor
  • 5 dkg porcukor
  • 1 tojásfehérje
  • 10 db babapiskóta
  • A díszítéshez:
  • tejszínhab
  • kakaópor

Elkészítés

Elkészítés: A felengedett gesztenyemasszát a tejszínnel és a
cukorral habosra verjük, letakarjuk, és hűtőbe tesszük.

Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kivesszük. Sütőben puhára sütjük (kb. 45 perc, 180 fokon).

Ha kihűlt az alma, húsát kikanalazzuk, és habosra keverjük a tojásfehérjével és a porcukorral.

A gesztenyekrémet és az almahabot váltakozva kehelybe rétegezzük úgy, hogy a rétegek közé babapiskótát tördelünk.

A tetejét tejszínhabbal díszítjük, megszórjuk kakaóporral.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss