Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyepürés torta

15 perc
egyszerű
megfizethető
1 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A piskótához tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük a sóval, majd folyamtos keverés közben hozzáadjuk a kristálycukrot és a tojássárgájákat, végül, kanalanként beletesszük a sütőporral és kakaóporral elvegyített lisztet, és eldolgozzuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt, 24 cm-es tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
  3. A töltelékhez a szobahőmérsékleten felengedett gesztenyepürét összedolgozzuk 2 ek rummal. A tojássárgákat és a kristálycukrot, meleg vízfürdőbe állított habüstben sűrű krémmé keverjük, aztán kivesszük a vízből, és kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel.
  4. A kisült, kihűlt tortánkat 3 lapra vágjuk. Az alsót tálcára helyezzük, majd megkenjük a krém egyharmadával, ismét tortalap, és egyharmad rész krém, végül a harmadik tortalap, és a maradék krém következik.
  5. A díszítéshez a habfixálóval kemény habbá verjük a tejszínt, és vékonyan megkenjük vele a torta oldalát. A tetejét olvasztott csokoládéval leöntjük, majd kicsit hűtőbe tesszük. Ha megdermedt a csokoládé a tetején, az oldalát és a szélét tejszínnel, a közepét pedig a cukrozott gyümölcsdarabkákkal díszítjük.

    Így lesz tökéletes a piskóta >>>

    Finomságok gesztenyével >>>

Megjegyzés

Évek óta készítem, ezt a nagyon finom gesztenye tortát. :) Mindenkinek csak ajánlani tudom az elkészítését! - Szepi Ági

Ezek is érdekelhetnek

Friss