hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyepürés habcsókrolád

210 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A habcsók alaphoz:
  • 6 db tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 1 ek étkezési keményítő
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg gesztenyemassza
  • ízlés szerint rum
  • 2 dl habtejszín
  • A díszítéshez:
  • 4 kocka csoki (10 dkg-os tábla csokiból)
  • 1 tk étolaj
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gesztenyepürés habcsókroládhoz szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy kb. 42 x38 cm-es tepsit. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk, majd a végén hozzákeverjük a keményítőt is. A habot a tepsibe simítjuk, próbáljuk meg egyenletesen eloszlatni. 170 C-os sütőben kb. 20 perc alatt világos rózsaszínűre sütjük. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  2. Kikészítünk egy nagy tiszta konyharuhát, amire a habcsók alap ráfér, megszórjuk  porcukorral, és erre ráborítjuk a kihűlt süteményt.
  3. A gesztenyemasszát egy kis rummal ízesítjük, és a reszelőnk durvább részén ráreszeljük a habcsóklapra, ügyeljünk, hogy mindenhova egyformán jusson. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a habcsók közepére halmozzuk, és óvatosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük 2-3 órára.
  4. A csokoládét az étolajjal megolvasztjuk és a roládot lespricceljük vele. Amikor a csokoládé megszilárdul, szeletelhetjük a roládot. Jó étvágyat kívánok hozzá! 

Megjegyzés

A felhalmozódott tojásfehérjékből egy csodálatos sütemény a végeredmény. Ajánlom mindenkinek. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek