Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyepudingos habos kocka liszt nélkül

55 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • a tésztához:
  • 6 tojás
  • 2 dkg eritrit
  • 5 dkg holland kakaó
  • a töltelékhez:
  • 1 csomag gesztenyepuding
  • 5 dl kókusztej
  • 2 dkg kókuszzsír
  • ízlés szerint édesítő
  • a tetejére:
  • 2 dl kókusztejszín + habfixáló

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét csipet sóval felverjük. A tojássárgákat habosra keverjük az eritrittel, majd belekeverjük a kakaóport, és óvatosan a tojásfehérjét is. Sütőpapíros tepsibe (30x20-as) simítjuk, 180 fokos sütőben kb. 15-20 percig sütjük. (Tűpróba!) Közben a gesztenyepudingot a tasakon lévő előírásnak megfelelően elkészítjük azzal a különbséggel, hogy kókusztejet és édesítőt használunk! Amikor besűrűsödött, beletesszük a kókuszzsírt, és simára kavarjuk. Amikor a tészta és a gesztenyepuding is kihűlt, hozzáfogunk az összeállításhoz: a tésztát két lapba vágjuk, az alsó lapra kenjük a puding felét, rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük. A habfixálóval felvert, édesített kókuszhabot a tetejére kenjük, és hűtőbe tesszük. Hűtés után szeletelhető.

Ezek is érdekelhetnek

Friss