Elkészítés: Világos vajas rántást készítünk. Amikor a liszt kihabzik, friss reszelt gyömbért, 1 narancs héjat szintén reszelve áthevítünk benne, vízzel és tejszínnel felöntjük, kiforraljuk. A gesztenyepürét burgonyatörővel szétnyomjuk, és habverő segítségével eldolgozzuk simára a levest. Amikor elkészült, elzárjuk, és brandyt adunk hozzá.
Gesztenyefánkhoz a vizet a vajkal, csipet sóval, cukorral feltesszük forrni. Ha forr, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük. Ezután a geszetnyét is a masszába keverjük.
Sütőlapra tepsibe kiskanállal vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben sütjük.
A fánkocskákat közvetlenül tálalás előtt tesszük a levesbe. Jó étvágyat hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre