Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyekrémleves gesztenyefánkkal

45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 15 dkg gesztenyepüré
  • 8 dkg vaj
  • 8 dkg liszt
  • 1 dl tejszín
  • 3 cl Brandy
  • friss gyömbér
  • narancshéj
  • csipet só
  • A gesztenyefánkhoz:
  • 5 dkg liszt
  • 1 dl víz
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg gesztenyepüré
  • 1 db tojás
  • cukor

Elkészítés

Elkészítés: Világos vajas rántást készítünk. Amikor a liszt kihabzik, friss reszelt gyömbért, 1 narancs héjat szintén reszelve áthevítünk benne, vízzel és tejszínnel felöntjük, kiforraljuk. A gesztenyepürét burgonyatörővel szétnyomjuk, és habverő segítségével eldolgozzuk simára a levest. Amikor elkészült, elzárjuk, és brandyt adunk hozzá.

Gesztenyefánkhoz a vizet a vajkal, csipet sóval, cukorral feltesszük forrni. Ha forr, egy mozdulattal hozzáadjuk a lisztet, addig keverjük, amíg az edény falától el nem válik. A tűzről lehúzva hozzáadjuk a tojást, és simára keverjük. Ezután a geszetnyét is a masszába keverjük.

Sütőlapra tepsibe kiskanállal vagy habzsák segítségével cseresznye nagyságú halmokat formázunk. 200 fokos sütőben sütjük.

A fánkocskákat közvetlenül tálalás előtt tesszük a levesbe. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Benke László mesterszakács receptjét évek óta elkészítem karácsonykor. A lányom kedvenc levese. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek

Friss