hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyekrémes piskótarolád aszalt szilvával

60 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 12 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 dkg olvasztott margarin
  • A krémhez:
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg gesztenyepüré
  • 20 dkg porcukor
  • 1-2 evőkanál rum vagy rumaroma
  • 20 dkg aszalt szilva

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott margarinnal kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhával feltekerjük, hagyjuk kihűlni.

A krémhez a puha margarint a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát. A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, feltekerjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss