Elkészítés: A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével, a sárgáját pedig a cukor másik felével és az olvasztott margarinnal kikeverjük. A kakaóport a liszttel elkeverjük. A habbá vert tojásfehérjét hozzáadjuk a tojássárgás részhez, majd a kakaós lisztet beleszitáljuk és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 perc alatt megsütjük, majd egy konyharuhával feltekerjük, hagyjuk kihűlni.
A krémhez a puha margarint a porcukorral, a lereszelt gesztenyepürével és a rummal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a darabokra vágott aszalt szilvát. A krém 2/3 részét a tésztába töltjük, feltekerjük, majd a maradék krémmel a külső részét is bevonjuk, amit aszalt szilvával díszíthetünk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre