hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyealagút

MME MME
20 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

  1. A gesztenyealagút elkészítéséhez egy szögletes sütőformát folpackkal kibéleljük. A csokoládé felét felkockázzuk, a másik felét mikróban vagy vízgőz felett megolvasztjuk.
  2. Tálba öntjük a darált kekszet, a gesztenyemasszát, a porcukrot, az aprított étcsokit, az olvasztott csokoládét és végül a tejet. Kézzel jól összedolgozzuk, majd az előkészített sütiformába töltjük és eligazgatjuk benne. Lefóliázzuk a tetejét, hogy ne száradjon ki és kb. 6 órára a hűtőszekrénybe tesszük.
  3. Sütőpapírral lefedett tálcára borítjuk, majd bevonjuk az olvasztott csokoládéval. Ízlés szerint megszórjuk darált dióval.
  4. A süteményt a papírral együtt visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy a csokoládé is megdermedjen. Mielőtt felszeletelnénk, kivesszük, és hagyjuk kicsit kiengedni.

Nézd meg videón, hogyan készül a gesztenye alagút:

Ezek is érdekelhetnek