A gesztenye szeletnek először elkészítjük az alját: a fahéjas kekszet apróra törjük, elkeverjük a darált háztartási keksszel és összeforgatjuk az olvasztott vajjal. 25x25-ös tepsibe vagy kapcsos formába nyomkodjuk.
2 dl hideg tejbe belekeverjük a tejszínes (vagy vaníliás) pudingot. A maradék tejet a cukorral felmelegítjük, majd beleöntjük a pudingporos tejet. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. (Ha piros ételfestékkel színezzük a tejet, rózsaszín lesz a végeredmény.) Ha kész a puding, megvárjuk míg teljesen kihűl.
A tejszínt kemény habbá verjük, összeforgatjuk a pudinggal és a gesztenyével. Rásimítjuk a kekszes alapra és a hűtőbe tesszük.
A tejszínt a habfixálóval felverjük és a pudingos rétegre tesszük. A csokit krumplihámozó segítségével lereszeljük és megszórjuk vele a süti tetejét. 30 percig még hűtőben hűtjük.