Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Geszenyével töltött fácán

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított fácánt csíkokra vágott szalonnával megtűzdeljük, kívül-belül megsózzuk.

Elkészítjük a tölteléket. A gesztenyét bevagdossuk, forró vízbe dobjuk, és 10-15 percig főzzük, azután hideg vízbe kiszedjük. Meghámozzuk a héjától, és a gesztenyét tejben jó puhára főzzük. Ha megpuhult, burgonyanyomóval összetörjük.

A beáztatott zsemlét kifacsarjuk, és a gesztenyéhez adjuk. A masszát a tojással, szerecsendióval, sóval összegyúrjuk és a fácán hasüregébe töltjük.

Zsírozott tepsibe helyezzük a megtöltött fácánt.

A megmaradt szalonnát kisütjük, zsírjában az összevágott hagymát megfonnyasztjuk, majd ráöntjük a fácánra. A vörösbort is ráöntjük, azután az egészet lefedjük alufóliával.

Közepes hőfokon puhára sütjük. Levesszük a fóliát, és kissé még pirítjuk a sütőben. Almapürével tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss