Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gerslirizottó borjúpofával 

90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megtisztítunk 1 kg borjúpofát. Megmossuk a kakukkfüvet, a leveleit lecsipkedjük. Néhány levélkét félreteszünk, a többit durvára vágjuk. Bedörzsöljük a húst sóval, borssal és a kakukkfűvel. Hűtőbe tesszük 24 órára. A gerslit hideg vízbe áztatjuk.
  2. Másnap megtisztítjuk a hagymákat és a fokhagymát. Felolvasztunk 3 kg sertészsírt, beletesszük a húst a 4 gerezd fokhagymával és a 2 fej hagymával együtt. Nagyon alacsony lángon kb. 12 órán keresztül főzzük.
  3. A maradék hagymát finomra vágjuk. Felcsíkozunk 20 dkg baconszalonnát. Megforrósítunk 4 ek olívaolajat, és megpirítjuk rajta a bacont és a hagymákat. Leszűrjük a gerslit, és ezt is kissé megpirítjuk. Megsózzuk, majd felöntjük 1 dl húsleves alaplével. Ha elforrt a lé, ismét adjunk hozzá 1 dl-t. Összesen 8 dl alaplét adogolunk a gerslirizottóhoz. Megsózzuk, megborsozzuk, és ha már puha, hozzákeverünk 10 dkg vajat.
  4. Külön edénybenfelolvasztunk 5 dkg vajat. borjúpofát a gerslivel tálaljuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és 1-2 ek olívaolajjal. Végül néhány levélke kakukkfűvel díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss