Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Genovai minestrone pestóval

MME MME
5/5
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A babot egy éjszakát hideg vízben áztatjuk.

A hagymát és a fokhagymát megmossuk és apróra vágjuk. A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük és finomra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk. A zellert és a sárgarépát megtisztítjuk, majd kettévágjuk, felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk. A paradicsomot is apróra vágjuk. A cukkinit megmossuk, felkarikázzuk. A zöldbabot 4 cm nagyságú darabokra vágjuk. A káposztát megmossuk és lereszeljük.

A vajat egy nagy lábasba tesszük, felhevítjük, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát, petrezselymet, zsályát, szalonnát. Egyszer-kétszer megkeverve kis lángon addig pároljuk, amíg a hagyma aranysárga színű és puha nem lesz. Ezután hozzáadjuk a zellert, a sárgarépát, a burgonyát, és még kb. 5 percig tovább pároljuk. Majd belekeverjük a paradicsomot, a bazsalikomot és a szemes babot. Borssal bőségesen ízesítjük. A zöldséges keverékhez hozzáöntjük a húslevest, és lassú tűzön 1 órát főzzük.

Amikor már a burgonyák elég puhák, a levest ízesítjük, majd hozzáadjuk a cukkinit, a borsót, a zöldbabot, a káposztát és a tésztát. Addig főzzük, amíg a tészta készen nincsen (al dente állagú).

A pestóval és a parmezánnal tálaljuk.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, fotó: Győrfi Viktória - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss