A töltelékhez a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, a 2 ek olajon megdinszelt vöröshagymát és gombát, az apróra vágott petrezselymet és a többi fűszert. A zöldségeket lereszeljük durva reszelőn, és az egészet összekeverjük.
A combok bőrét kezünkkel fellazítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, a forgótól az alsócombba egy fél fokhagymát nyomunk sós ujjunkkal. Végül a bőr alá betöltjük a tölteléket.
A tetejét megszórjuk majorannával és olajjal meglocsoljuk mindegyik combot. Aláöntjük a bort, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 80 perc alatt megsütjük. Letakarni nem kell, néha meglocsolgatjuk a keletkezett szaftjával. Tetszés szerinti körettel és finom savanyúval tálaljuk.
A fűszereket bátran használjuk, és igyekezzünk jó minőségű combokat beszerezni!
A pecsenye levét nem szoktam felhasználni, de ez egyéni...
Nem baj ha marad másnapra, összeérnek az ízek, és hidegen is finom, de mikróban is melegíthetjük.
- gaby53