Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdagon töltött csirkecomb II.

90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A szalonnát kisütöm, a vöröshagymát megdinsztelem a szalonna zsírjában, enyhén sózom, borsozom, belepirítom az elkapart májat is. Egy keverőtálban összekeverem a zsemléket a hagymás májjal, a tojással, a fagyasztott zöldséggel, a petrezselyem zöldjével. Ízlés szerint sózom, jól megborsozom.

A fűszereket egy kis tálban összekeverem. A combok bőrét kezemmel fellazítom, forgójától az alsócomb irányában 1-1 gerezd fokhagymát nyomok sós ujjammal, a húst sózom, és a fűszerkeverékkel bedörzsölöm. A töltelékkel mindegyiket bőven megtöltöm, és tepsibe helyezem.

Felhevítem az olajat, a combokat meglocsolom vele, aláöntöm a bort, és fedetlenül 200 fokos előmelegített sütőbe tolom. A sütő hőmérsékletét 20 perc múlva 180 fokra mérsékelem, majd további kb. 50 perc alatt pirosra sütöm. A sütés közben saját levével többször meglocsolom.

Tetszés szerinti körettel, savanyúsággal vagy salátával tálaljuk!

Ezek is érdekelhetnek

Friss