Elkészítés: A nagyobb méretű aszalványokat, valamint a birsalmasajtot felaprítjuk, és egy nagy méretű, mély tálban az összes hozzávalóval jól elkeverjük. Sütőpapírral bélelt téglalap alakú gyümölcskenyérformába kanalazzuk, a tetejét elegyengetjük, és előmelegített sütőben 50 percig sütjük. A formában hagyjuk teljesen kihűlni. Később eltávolítjuk róla a sütőpapírt. és az egészet jól becsavarjuk alufóliába. 4 hétig is eláll.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk őrölt szőlőcukorral, és kirakjuk a koktélcseresznyével, valamint a kandírozott gyömbérrel. Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre