Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag leves

MME MME
1 4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A húst megmossuk. A sárgarépát, a fehérrépát, a hagymát és a burgonyát megtisztítjuk. A zsemlét beáztatjuk, majd kinyomkodjuk. A húst a sárgarépával, a fehérrépával, a zsemlével és fél hagymával ledaráljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a tojást, összedolgozzuk, és vizes kézzel diónyi gombócokat formálunk belőle. A maradék hagymát apróra vágjuk.
Elkészítés: Olajon megpirítjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával, felengedjük 1 l vízzel, majd hozzáadjuk a húsleveskockát. Felforraljuk, beletesszük a húsgombócokat, és lassú tűzön (a víz éppen csak gyöngyözzön) főzzük őket. Kb. 30 perc után hozzáadjuk a burgonyát, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Forrón tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss