Elkészítés: A zöldségeket megtisztítom. A kelbimbót nagyjából 1/2 cm-es szeletekre vágom, a cukknit és a gombát nagylyukú reszelőn lereszelem.
Serpenyőben kevés olívaolajon párolni kezdem a kelbimbószeleteket, sózom, borsozom, hozzáadom a gombát és a cukkinit. Nagyjából 5 perc alatt elkészül, 1/2 zöldcitrom levével ízesítem.
Amíg hűl, elkészítem a pestót. Egy mély pohárba szórom a nem túlságosan finomra aprított petrezselyemzöldet (néhány szálat félreteszek a tálaláshoz) a többi hozzávalóval együtt. Botmixerrel krémmé keverem. Lehűtöm.
4 kistányért készítek elő. Egy 10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval formázom meg a „salátát” úgy, hogy a formát egy kistányér közepére állítom, ebbe szedem a zöldségeket, evőkanál hátával beleigazítom, kissé lenyomkodom, majd óvatosan lehúzom róla a kiszúró formát. Minden adagnál így járok el.
Tálalás előtt legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem, a tetejére óvatosan petrezselyempestót kanalazok.