Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag gombás palacsinta

60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A palacsintatésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 3 dl tej vagy szódavíz
  • őrölt bors
  • A töltelékhez:
  • gomba
  • A besamelmártáshoz:
  • 7 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 1 dkg só
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • A palacsinták tetejére:
  • 10 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A palacsintatészta hozzávalóit csomómentesre kikeverjük és a palacsintákat kisütjük.

A besamelhez a margarint egy kis lábasban felolvasztjuk, a liszttel zsemleszínűre pirítjuk, majd a tejjel felengedjük és felfőzzük. Amikor egy kicsit hűlt, 1 db tojással és a tejföllel simára keverjük.

A gombát olajon megpároljuk, és a besamel 2/3 részébe keverjük.

A palacsintákat megtöltjük a besameles gombával, kivajazott tepsibe tesszük, minden palacsinta tetejét lekenjük a besamel maradékával, reszelt sajttal megszórjuk, és 15 percig a sütőben sütjük.

Megjegyzés

Nekem van a fagyasztóban gombapörkölt lefagyasztva,azt olvasztottam ki. A levét lecsepegtettem és ezt tettem a besamel mártásba.

Gazdagíthatjuk a tölteléket főtt, apróra vágott sonkával vagy gépsonkával is. Nagyon finom.
- ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss