Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

5 kihagyhatatlan gasztroprogram a hétvégére

5 gasztroprogram, amit ne hagyj ki a vakáció első hétvégéjén - ha nem éred be a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéval!
Tiszavirág Fesztivál, Szolnok >>> 
2016. június 14–18.

A Tisza parkban már kedden elkezdődött az igényes zene és a minőségi borok fesztiválja. A Borházak utcáján (a református templomtól a Tisza szállóig) 35 pincészet és pálinkaház nedűit kóstolhatod, és tocsogós tócsnival, szarvaskolbásszal, sajtkülönlegességekkel, kenyérlángossal, hurka-kolbásszal alapozhatsz. A Maláta téren (Tiszai hajósok tere) jobbnál jobb főzdék és sörözők reprezentálják a craft beer mozgalmat. Négy színpadon zajlanak a koncertek, és szerencsés esetben a tiszavirágrajzást is megfigyelheted.

Cseh Sörfesztivál, Pápa >>> 
2016. június 17–19.

Három nap örömteli játék, felejthetetlen élmény és felhőtlen szórakozás várja a családokat több helyszínen a 26. Pápai Játékfesztivál idején. A Fő téren találod az Ízek terét, ahol nem lesz hiány ínycsiklandó grillételekből, édességekből, továbbá borászatok és pálinkafőzdék is képviseltetik magukat. A játékfesztivál kísérőrendezvényeként idén második alkalommal sorra kerülő Pápai Cseh Sörfesztiválnak az Esterházy-kastély udvara ad otthont. A cseh sörgyárak és kézműves főzdék csapolt, valamint üveges italai mellé cseh ételspecialitásokat kínálnak.

Országos Tojás Sokadalom, Kecskemét >>> 
2016. június 17–19.

Gasztrokulturális programokkal és koncertekkel hív a Kossuth térre a II. Tojás Fesztivál. Péntek délután tanúja lehetsz Németh József rekordkísérletének: a Venesz-díjas mesterszakács óriási langallót süt 20 kg magyaros szalámi, 25 kg gombakrém, 8-10 kg sajt és 1000 db főtt tyúk- és ugyanannyi fürjtojás felhasználásával. A 10 m hosszú, 50 cm széles lepényt mindenki megkóstolhatja a fesztiválvacsorán. Szombaton és vasárnap a TV Paprika műsorából ismert Bede Róbert látványos főzőshow-i segítenek eloszlatni a tojás fogyasztásával kapcsolatos tévhiteket, a vasárnapi főzőversenyen pedig nemzetközi tojásételekkel ismerkedhetsz. Külön vonzerő, hogy a családbarát rendezvény kiemelt figyelmet szentel a gyerekek szórakoztatásának.

Ősi Magyar Ételek Fesztiválja, Újlőrincfalva >>> 
2016. június 18.

Az első alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál a honfoglalás-kori vagy azt megelőző idők magyar ételeinek a megismertetését tűzte ki céljául. A főzőverseny résztvevőinek a korabeli fűszerekkel ízesített ételeket szabad tűzön, cserépedényben vagy nyárson, esetleg bográcsban kell elkészíteniük. A programot hagyományőrző együttesek fellépése színesíti, és az érdeklődők a rovásírással is ismerkedhetnek. 

Somlói Éjszakai Pincetúra, Somló-hegy >>> 
2016. június 18.

Borbarátoknak kihagyhatatlan! Az ország legkisebb területű történelmi borvidékén 44 hivatalos helyszín, illetve borospince várja az érdeklődőket. A térkép, illetve a helyszínlista megtalálható a honlapon és a pincéknél ingyen elvihető kis programfüzetekben.

További júniusi programokért kattints ide >>> 
A csabai csülök-és sörfesztivál programját itt találod >>> 

Ezek is érdekelhetnek