Meglepő, de a popcornnal való kísérletezés nem új keletű dolog. Texasi háziasszonyok már 1920-ban is gyakran készítettek popcornsalátát banánnal és salátalevelekkel, ám egyes feljegyzések szerint a harmincas években kifejezetten trendi volt a popcornt tejjel fogyasztani úgy, mintha csak gabonapelyhet kanalaznánk, a hetvenes években pedig szalonnával és sajttal összesütve fogyasztották. Tehát, a pattogatott kukoricával való kísérletezés a gasztronómia világában egyáltalán nem számít új keletű dolognak, inkább csak feledésbe merült.
Molly Yeh, a Food Network gasztronómiai szerzője most leporolta a témát, és egy majonézes popcornsalátával kezdte borzolni az internet népének kedélyét. Állítása szerint egy közép-nyugati különlegességről van szó, amibe a majonézen túl répát és egy kis cheddart is tesz.
Mielőtt azt hinnénk, hogy ez nem más, mint egy Amerikából érkezett újabb dili, a Washington Post korábban már arról is írt, hogy Ecuadorban a pattogatott kukoricát olyan ételek mellé szolgálják fel, mint a ceviche, vagy a húsleves, de az Eleven Madison Park, ami 2017-ben elnyerte a világ legjobb étterme díjat, popcornos tonhallal dobta fel menüjét. Ha mindezek után esetleg kedvet kaptál ehhez a majonézes popcornsalátához, a receptet is megosztjuk veled:
Hozzávalók:
- 1 csomag popcorn
- 0,5 pohár majonéz
- 1/4 pohár tejföl
- 2 tk almaeces
- 1 tk dijoni mustár
- 2 tk cukor
- só, bors ízlés szerint
- 1 db mogyoróhagyma szeletelve
- apróra vágott répa és zeller
- cukorborsó vagy cheddar sajt ízlés szerint
- vízitorma, vagy madársaláta a díszítéshez
Miután beszereztük és kimértük a hozzávalókat, nincs más dolgunk, mint egy tálban összekeverni a majonézt, a tejfölt, a mustárt, a cukrot, és az almaecetet. Ízlés szerinte sózzuk, borsozzuk, aztán jöhet a többi úgy, hogy a popcornt utoljára hagyjuk, majd jó alaposan elkeverjük az egészet. Erre azért van szükség, hogy a kukorica ne ázzon el idő előtt a mártásban. A végén díszítjük, és már ehetjük is.