Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

4 gasztroprogram a hétvégére haspókoknak és édesszájúaknak - az ősz jegyében!

Ezekre a helyekre menj most hétvégén, ha szereted a halas, almás és tökös finomságokat vagy a torta a gyengéd!

Öreg-tavi Nagy Halászfesztivál Tatán

Három napig ismét a gasztronómiáé lesz a főszerep Tatán! A Kastélykertben a régiókra jellemző halászlevekkel várnak az ország minden pontjáról idesereglő halfőző mesterek, a Halcsárdában pedig sült és rántott halakat, harcsapörköltet, grillezett harcsát, halsaslikot, -fasírtot és -chipset kóstolhatsz. A halas ételek és a hozzájuk illő üde neszmélyi borok élvezetén túl az alkalmi múzeumban megismerkedhetsz a halászat kellékeivel, továbbá egy óriási mobil akváriumban megtekintheted a magyar vizekben honos uszonyosokat. A szórakoztatásodról színpadi programokkal, koncertekkel, vidámparkkal és bulisátorral gondoskodnak. Szombaton és vasárnap friss halat vásárolhatsz a Várárokban, ha kedvet kapnál az otthoni főzéshez.

Részletek >>>

3. Almafesztivál Jánosházán

Október 15-én ismét megrendezik a hegyháti városban az ősz jelentős helyi eseményének számító almaünnepet. A főtéren 10 órától kezdődnek a programok: ekkor nyit a kézműves és biotermékek kirakodóvására, továbbá a facsemeték vására is. 14 órától lekvárfőzés lesz és almás finomságokat kóstolhatsz, például almás pitét, almás palacsintát, sült almát, almachipset. (A kóstolón való részvételhez regisztrálni kell az információs sátorban.) A kínálatból nem hiányoznak a jófajta szeszek és a szeszmentes itókák sem. Délután színpadi produkciókat láthatsz és részt vehetsz a Vas Megyei Alma Termésű Pálinka és Párlat Verseny ünnepélyes díjátadóján, a nap végén pedig könnyűzenei koncerteken szórakozhatsz.

Részletek >>>

Bio Sütőtök Nap Somogyvámoson

Október 16-án meleg, fedett helyen tartják a Krisna-völgy Indiai Kulturális Központ és Biofarm őszi családi rendezvényét, így biztosan nem fogsz ázni-fázni. A somogyvámosi közösségben élők egyik fő téli tápláléka a helyben termesztett, most beérő sütőtök, amelyet változatosan feldolgozva fogyasztanak. A Govinda Étteremben megkóstolhatod, milyen finom fűszeres bundában kisütve vagy krémlevesnek, zöldséges egytálételnek, édességnek, szörpnek elkészítve. Az erre a napra töklámpásokkal és művészien dekorált sütőtökökkel díszített templomban játékos vetélkedőkön, kézműves foglalkozásokon vehetsz részt, és kipróbálhatod a hennafestést vagy a csillámtetoválást. Az adomány alapú tombola teljes bevételét az Ételt az Életért szegény-élelmezési alapítvány kapja.

Részletek >>>

Tortamustra Békéscsabán

Október 15–16. között ismét nagyszabású tortakiállítás és -fesztivál helyszíne lesz a Munkácsy Mihály Múzeum, amely idén esküvői dísztorta és lakodalmas aprósütemény kategóriában hirdetett versenyt profi és amatőr cukrászok számára. Két napon át láthatod a szakmai zsűri által értékelt 83 tortacsodát és a többi édes pályaművet, ezenkívül kézműves csokoládékat, reformsüteményeket, mézeskalácsokat, cukrásztermékeket is vásárolhatsz. Ne mulaszd el az ingyenes kóstolókat és a látványos cukrászati bemutatókat! Mesterektől lesheted el a cukorvirág, a grillázs, a karamelldísz és a gyümölcsszobor készítésének, valamint a mézeskalácsok és torták díszítésének fogásait, ráadásul a bemutatókon elkészült műveket kisorsolják a jelenlevők között.

Részletek >>>

Még több program a hétvégére >>>

Ezek is érdekelhetnek