Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

9 szuper ajándék anyák napjára, amit bárki el tud készíteni!

Csokorba gyűjtöttük a konyhában egyszerűen megvalósítható legjobb ötleteket az édesanyák és nagymamák köszöntéséhez.
1. Tükörtojás

Konyhafelszerelési szaküzletben kapható kifejezetten tükörtojáshoz való szív alakú sütőforma. Ennek hiányában tegyél egy nagyméretű mézeskalácsformát a serpenyőbe, és abba üsd a tojást. Tálald ünnepi terítékkel!

2. Főtt tojás

Egy erősebb kartonlap, egy evőpálcika vagy vékonyabb nyelű fakanál és két befőttesgumi segítségével szív alakúra formázhatod a megpucolt kemény tojást. Jól mutat szendvicsen és salátán. Az ünnep előtti este készítsd elő, és felhasználásig tárold a hűtőben!

3. Fürjtojás

A parányi tojásból aprósüteményformában süthetsz szív alakú tükörtojást, amelyet pirítóson tálalhatsz. Vagy üss fürjtojást kiszúrt közepű kenyérszeletbe! (Mire megszilárdul, a kenyér is megpirul.) A mini tükörtojást avokádókrémmel megkent szív alakú kenyéren is kínálhatod.

4. Pirítós

Vágj ki szívet süteménykiszúróval egy toastkenyér közepéből, mielőtt megpirítod. Édesszájú anyukáknak és nagyiknak málna- vagy ribizlilekvárral festhetsz piros szívet a reggeli pirítósra. Használj sablonnak süteménykiszúrót vagy egy szív mintás pirítóst! A legegyszerűbb, ha egy teljes kenyérszeletet megkensz lekvárral, majd ráborítasz egy szív mintásat.

5. Teához, kávéhoz

Ragassz piros karton- vagy filcszívet a teafilter címéjére, és lógasd le a bögre oldalán. A papírszívre kedves üzenetet is írhatsz. A délutáni kávéhoz szív alakú ostyát és gofrit kínálhatsz.

6. Falatnyi sütik

A szív alakú tortát, kekszet feldobhatod lekvárral, porcukorszórással, cukormázzal, csokoládébevonattal, krémrétegre kent tortazselével, a krémbe nyomkodott drazsékkal és gyümölcsdarabokkal vagy csupán egy piros szalaggal.

7. Eperszívek

Cupcake, pohárkrém, tányérdesszert vagy fagylaltkehely díszítéséhez eperszíveket készíthetsz, ha van türelmed pepecselni. Hegyes kiskéssel csumázz ki egy szép szem epret, majd vágd félbe és szükség esetén faragd szabályos formára.

8. Tiramisu és muffin

Szíves mintát varázsolhatsz a tiramisura, ha a kakaószórás előtt óvatosan süteménykiszúrókat helyezel a krémrétegre. Kakaós vagy csokis tésztájú muffinra porcukorszórással vihetsz fel szív alakú mintát.

9. Torta

A legegyszerűbb, ha szív alakú szilikon- vagy kerámiaformában sütöd. Ha nincs ilyened, helyezz egy kemény papírból kivágott sablont a kerek vagy szögletes tésztalapra, és vágd körül. Végül díszítsd a tortát tetszésed szerint. A levágott piskótadarabokat felhasználhatod pl. somlói, réteges pohárkrém (trifle) és sütés nélküli zserbógolyó készítéséhez.

Még több anyák napi finomság >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss