Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gáspár Bea túrós ropogósa

MME MME
45 perc
egyszerű
olcsó
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

        1. A túrós ropogós elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, majd egy robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a kockára vágott vajat és néhány perc alatt összedolgozzuk a hozzávalókat.
        2. Amikor a tészta kissé ragacsosra összeállt, egy lisztezett deszkára tesszük, és kézzel még átgyúrjuk. 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, majd megkenjük a felvert tojással.
        3. A tetejét ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal. A tésztából rudakat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 15-20 perc alatt megsütjük a túrós ropogósokat 180 fokra előmelegített sütőben.

Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a túrós ropogóst

Ezek is érdekelhetnek

Friss