Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gáspár Bea elárulta: ez a kedvenc receptje

default user icon
MME
Gáspár Bea 2017-ben nyerte meg A Konyhafőnök VIP című gasztro-vetélkedőt, melynek köszönhetően egy országnak bizonyította be, mennyire otthonosan mozog a konyhában. Azóta három receptkönyve jelent meg, a Hal a torán című gasztro-reality háziasszonyának is felkérték, és nem utolsó sorban a Mindmegette.hu márkanagykövete lett. Most könyvéről, a műsorról és a Mindmegettével kapcsolatos élményeiről faggattuk.

„Ez a harmadik könyvem. Az első két könyv sikere inspirált arra, hogy legyen egy harmadik is. Ebben két nagy részre osztottuk a recepteket, vannak benne hagyományos és modern ételek” - meséli Gáspár Bea a napokban megjelent Bea konyhája című könyvsorozatának harmadik részéről.

„Azt szeretném, hogy ha az olvasókban a receptkönyvem lapozgatása, az ételek elkészítése felidézné a gyerekkorukat. Otthonos érzést keltene bennük, hogy milyen jó volt, amikor a nagymama asztalát körbeülték.” Bea kedvenc receptje a könyvből egyébként a club szendvics, a csörögefánk receptje pedig igazi családi örökség apai nagymamájától.

A reality-k ősanyja

Új könyve megírása mellett nemrég új szerepben is kipróbálhatta magát, ugyanis a Hal a tortán című műsor háziasszonya lett. „Nagyon örültem a felkérésnek, hiszen az eddigi életemnek ez egy egy jó összegzése. Ez egy gasztro-reality, és mivel én a gasztróban is otthon vagyok, és a reality-nek is az ősanyja vagyok, ezért ezt nagyon szeretem” - meséli Bea, aki azt is hozzátette, legjobban azt élvezte a műsorban, hogy a celebek megfogadták a tanácsait.

„Először ijedten jönnek be, nem tudják, mire számítsanak, és nagyon vicces, hogy meg vannak rémülve, mintha én lennék a hétfejű sárkány. Egyébként szeretek hétfejű sárkány lenni, de velük nem vagyok az.”

Bár az egész forgatást imádta, a legviccesebb emléke PSG Ogli 7-hez kötődik, akinek szinte egy szavát sem értette, mikor betért hozzá a delikátboltba. „Egyszerűen nem értettem, amit mond, mert annyira hadart és nem artikulált. Én palóc vagyok, de lehet, hogy ő jobban értette azt, amit én mondok.”

Otthon Bea a konyhafőnök

A Hal a tortán első adáshetében férje, Gáspár Győző is versenyzett, akire Bea szerint nagyon ráfért a segítség, ugyanis nem igazán mozog otthonosan a konyhában. „Egy kapszulás kávét nem tud főzni. Mikor össze vagyunk veszve, akkor tojásrántottát próbál készíteni magának, de az is a kukában landol. Sokszor a tűzhelyet nem tudja elindítani.”

De lányai, Evelin és Virág sem gyakran szoktak otthon a konyhában sürögni-forogni. „Evelin saját bevallása szerint nagyon fél használni a konyhámat. Nála működik nagyon a Murphy, tehát ha hozzányúl valamihez, akkor az nem arannyá válik, hanem elromlik. Virág pedig mindig pacsmagol. Ő elkezd főzni, de a munka oroszlánrésze, a takarítás és a pakolás rám marad.”

A legtöbbször tehát Bea ragad otthon fakanalat, ami nem esik nehezére, számára ez inkább kikapcsolódás. „Nekem a főzés azt jelenti, mint másnak a pilates, felszabadít és kikapcsol” - meséli, de hozzáteszi, hogy kezdetben neki sem ment olyan egyszerűen. „Először csak alkalmanként főztem, aztán egyre többször, mert sikerélményt adott, hogy a recepteket mindig kiegészítettem 1-2 saját gondolattal, tudtam valami pluszt hozzátenni.”

A Gáspár-család kedvencei

Bea a családi receptek mellett a mindmegette.hu-ról is rengeteg újdonságot kipróbált már. „Ha látok valami jó receptet, akkor ha az időm engedi, biztosan megfőzöm. Legutóbb például padthai-t készítettem az oldalról.” Márkanagykövetként pedig jó pár bevált receptjét megosztotta már a Mindmegette olvasóival. Készített már nálunk leveseket, főételeket, de elmondása szerint a kedvencei a sütik voltak, azon belül is a Sacher-torta, amit a Mindmegette 20. születésnapjára alkotott meg.

Egyébként nemcsak nála, hanem a családjánál is a desszertek a befutók. Bár gyakran készül náluk pörkölt vagy töltött káposzta is, az édesség az, aminek sosem tudnak ellenállni. „Sajttorta, mézeskrémes, zserbó - ezekbe akkor is belenyúlnak, ha diétáznak. Ha desszertről van szó, akkor abból mindig vesznek.”

Gáspár Bea zseniális receptjeit IDE kattintva megtaláljátok! 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss