A tésztát bő, sós, étolajos vízben félkeményre főzzük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk és beledobjuk a megtisztított és felaprított salotta hagymát, egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma, majd a koktélparadicsom, végezetül a rákokat dobjuk a serpenyőbe. Mindegyiket egy-egy percig pirítjuk.
Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikommal. Ha felforrt hozzáadjuk a tejszínnel elkevert mascarponét, és összeforraljuk.
A szószt a kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével és kevés olívaolajjal.
Ez a recept egy teljesen ízvilágba viszi el a tradicionális magyar konyha ízvilágában felnőtt ember Ajánlom ,hogy próbálják ezt teljesen más ízvilágot is.Biztos nem okoz csalódást! - Szekeres Lajosné Klári