Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Garnéla gombás rizzsel

10 szavazat
40 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag

Elkészítés

  1. A garnélákat megmossuk, majd a fejeket eltávolítjuk.
  2. Az olajon megdinszteljük az összevágott fokhagymákat, hozzáadjuk a rákokat, a halszószt, a bort és a borsot. Kb. 4-5 percig sütjük, amíg a rákok picit kifehérednek. Ügyeljünk ré, hogy maradjon egy kis szósz az edény alján!
  3. Egy másik serpenyőben az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a másik két gerezd fokhagymát. Beleöntjük a rizst és opálosodásig sütjük. Ezt követően hozzáöntjük a bort és a vizet, majd ízlés szerint borsozzuk, sózzuk. Hozzáadjuk a szárított gombát, az apróra vágott petrezselymet, és puhára főzzük. Ha szükséges, adunk még hozzá kevés vizet.
  4. A garnélát a főtt rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

Ízlésesen tálaljuk és teszünk az asztalra egy kistányért a rák páncéloknak. - molnarbela55

Ezek is érdekelhetnek

Friss