Elkészítés: A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a tejföllel, majd összekeverjük a liszttel és a kemény habbá vert tojásfehérjével.
A tejet a kristálycukorral felforraljuk, a vaníliás cukrot is beleszórjuk. A tésztából tejbe mártogatott kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Amikor megfőttek, szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajban megforgatjuk, majd tűzálló tálba halmozzuk. Több részletben főzzük ki a tésztát, rétegezve rakjuk le, közüket megszórjuk porcukorral, valamint az aprított dióval és mazsolával.
Forró sütőbe tolva, de alacsony hőfokon 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve forrón tálaljuk. Én rumsodóval és tejszínhabbal kínáltam.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre