Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Garibaldi-galuska

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját alaposan kikeverjük a tejföllel, majd összekeverjük a liszttel és a kemény habbá vert tojásfehérjével.

A tejet a kristálycukorral felforraljuk, a vaníliás cukrot is beleszórjuk. A tésztából tejbe mártogatott kanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Amikor megfőttek, szűrőlapáttal kiemeljük, lecsöpögtetjük, és az olvasztott vajban megforgatjuk, majd tűzálló tálba halmozzuk. Több részletben főzzük ki a tésztát, rétegezve rakjuk le, közüket megszórjuk porcukorral, valamint az aprított dióval és mazsolával.

Forró sütőbe tolva, de alacsony hőfokon 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve forrón tálaljuk. Én rumsodóval és tejszínhabbal kínáltam.

Megjegyzés

A tészta habkönnyű, finom, adható gyermekeknek, lábadozóknak, idősebb korosztálynak. Még ízletesebb, ha sodóval, felvert tejszínhabbal kínáljuk. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss