A megmosott, szárazra törölt pisztrángokat bedörzsöljük sóval, majd kivajazott tűzálló tálba fektetjük, és felöntjük a bor 2/3-ával. Letakarjuk a tál fedelével vagy alufóliával, és 10-15 perc alatt megpároljuk.
Közben a mártáshoz a felhevített 60 g vajon világosra pirítjuk a lisztet. Felengedjük a tejjel, csomómentesre keverjük, és pici fehér borssal, sóval, valamint frissen reszelt szerecsendióval ízesítjük. Felforraljuk, majd lehúzzuk a tűzről. Miután kihűlt, belekeverjük a tojássárgájákat és tejszínnel dúsítjuk. Végül összemelegítjük a maradék borral, de már nem forraljuk.
A pisztrángokat adagonként tálaljuk a mártással, és citromkarikával dekoráljuk. Vajas burgonya illik hozzá.