Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Galíciai mandulatorta (Tarta de Santiago)

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nagyobb tálban 1 db tojást krémesre keverünk 12,5 dkg cukorral és 1-2 ek meleg vízzel. Apránként beledolgozzuk a lisztet, és addig dagasztjuk, amíg a táltól elválik.
  2. Lisztezett deszkán a tésztát kb. 32 cm-es kerek lappá nyújtjuk, kivajazott 26 cm-es, kapcsos tortaformába fektetjük, és a széleket körben a karimára nyomkodjuk. Ezután a tészta alját villával megszurkáljuk, és a formát a hűtőbe tesszük.
  3. A töltelékhez a többi tojást a maradék cukorral 6-8 perc alatt sűrű krémmé verjük. Beleforgatjuk a mandulát, a citromhéjat és a fahéjat, majd a formába töltjük. Az esetleg kiálló tésztaszéleket levágjuk.
  4. A tortát 175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük, és rácsra téve hagyjuk kihűlni. Végül kivesszük a formából, és porcukrot szitálunk a tetejére.

Ezek is érdekelhetnek