Elkészítés: A vöröshagymát kis kockákra, a gombát szeletekre vágom. A húst vékony szeletekre vágom. A margarinon megsütöm a húst (akkor jó, ha már aranysárga), amikor még fehér megsózom, megborsozom. A visszamaradt margarinba (én át szoktam szűrni) beleteszem a hagymát és a gombát, megsózom, megborsozom. Fedő alatt párolom, majd leveszem a fedőt, és ha van rajta víz, hagyom elfőni. Hozzáöntöm a tejszínt, az ömlesztett sajtokat, összekeverem, és pár percig főzöm (nem kell besűrűsödnie). A brokkolit (én fagyasztottat szoktam) forrásban lévő vízbe teszem 1-2 percre, majd kiveszem.
Előveszek egy jénai tepsit, a szélére néhány brokkolit teszek, utána húst, megint brokkolit, megint húst...(nem vízszintesen rétegzem, hanem állítva), közbe mártással meglocsolom a hús-brokkoli közöket. A maradék mártást a tetejére öntöm, rászórom a reszelt sajtot is, majd beteszem a sütőbe. Ha a sajt aranysárga, az étel kész! Köretként rizs illik hozzá!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre