Elkészítés: A paprikák csumáját kivesszük, félbevágjuk őket. A hagymát nyolcba vágjuk, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk 1 evőkanál olívaolajjal, beledobjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megöntözzük a balzsamecettel, alaposan összeforgatjuk. 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Időnként megkeverjük.
A csirkemellet féltenyérnyi vékony szeletkékre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. A fűszervaj felét összekeverjük a lereszelt sajttal és az apróra kockákra vágott baconnel. A fűszervaj másik felét megolvasztjuk, szétkenjük egy akkora jénai alján, amiben kényelmesen elférnek a hússzeletek. Kiskanállal elosztjuk a tetejükön a sajtos pépet, 30 percre 180 fokos sütőbe toljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre