Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszervajban sült borzas csirkemell balzsamos sült zöldségekkel

75 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A paprikák csumáját kivesszük, félbevágjuk őket. A hagymát nyolcba vágjuk, a fokhagymagerezdeket megpucoljuk. Egy tűzálló tálat kikenünk 1 evőkanál olívaolajjal, beledobjuk a zöldségeket. Sózzuk, borsozzuk, megöntözzük a balzsamecettel, alaposan összeforgatjuk. 180 fokos sütőben 1 órát sütjük. Időnként megkeverjük.

A csirkemellet féltenyérnyi vékony szeletkékre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk. A fűszervaj felét összekeverjük a lereszelt sajttal és az apróra kockákra vágott baconnel. A fűszervaj másik felét megolvasztjuk, szétkenjük egy akkora jénai alján, amiben kényelmesen elférnek a hússzeletek. Kiskanállal elosztjuk a tetejükön a sajtos pépet, 30 percre 180 fokos sütőbe toljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss