Elkészítés: A zöldségekhez nem írtam mennyiséget, mert ízlés és gyakorlat kérdése. A vékony csíkokra vágott sárgarépát a zellerrel, a fűszerekkel kanálnyi olajon folytonos kevergetés mellett pirítom. Ha pattogni kezdenének a magok, ne ijedjünk meg. Mikor már megpirult a répa, beletehetjük az apróra szelt vöröshagymát. Erős lángon a wokban összepírítjuk, vigyázva, nehogy a fokhagyma megégjen. Ezután tesszük bele a zöldségeket, amelyeket előtte ízléses csíkokra vágtunk. Erős lángon pírítjuk, ha esetleg vizet kívánna alá, csak érzéssel, mert a dolog lényege épp a roppanós, fűszeres, ízletes zöldség, nem a szétfőtt izé... A paprikát a legvégén adjuk csak hozzá. Az ananászt lehet belefőzni is, vagy külön tálalni. A rizst külön edénybe főzzük készre, de a főzővízből azonos mennyiségű cukor és só, továbbá egy teáskanál citromlé és kurkuma nem maradhat ki.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre