hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres-vajkrémes pogácsa

MME MME
1 3.7/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A petrezselymet tisztítás után apróra vágjuk. Az újhagymákat felaprítjuk úgy, hogy a vastagabb szálakat hosszában is félbevágjuk, majd szeleteljük. A lisztet a sütőporral, a sóval és a fehérborssal elkeverjük, majd a vajkrémmel, a mustárral, 2 tojás sárgájával és a felaprított petrezselyemmel és újhagymával összedolgozzuk. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Miután a tésztát a hűtőből kivesszük, várunk, amíg megmelegszik egy kicsit, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben nagy lángon 25 perc alatt aranysárgára sütjük. Fehérbor mellé kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss