Elkészítés: A petrezselymet tisztítás után apróra vágjuk. Az újhagymákat felaprítjuk úgy, hogy a vastagabb szálakat hosszában is félbevágjuk, majd szeleteljük. A lisztet a sütőporral, a sóval és a fehérborssal elkeverjük, majd a vajkrémmel, a mustárral, 2 tojás sárgájával és a felaprított petrezselyemmel és újhagymával összedolgozzuk. Egy órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Miután a tésztát a hűtőből kivesszük, várunk, amíg megmelegszik egy kicsit, majd 1 cm vastagra nyújtjuk. Apró pogácsákat szaggatunk belőle, tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben nagy lángon 25 perc alatt aranysárgára sütjük. Fehérbor mellé kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre