Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres vajjal töltött rántott csirkemell

45 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A töltelékhez:
  • 5 dkg vaj
  • 1 marék reszelt sajt
  • 1 evőkanál mustár
  • 4 gerezd fokhagyma összezúzva
  • bors
  • tárkony
  • Valamint:
  • 2 csirkemellfilé
  • A panírhoz:
  • liszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: A töltelék hozzávalóit összekeverjük, és a hűtőben tartjuk, amíg a csirkehúst előkészítjük. Azaz a filékből szeleteket vágunk, kiklopfoljuk és besózzuk. A töltelékből 1 kiskanálnyit a húsra teszünk, ügyesen feltekerjük, és hústűvel vagy fogpiszkálóval megtűzzük. (Ha marad töltelék, akkor fóliába csomagolva le is fagyaszthatjuk.)

A hagyományos - liszt, tojás, prézli - módon bepanírozzuk és bő olajban kisütjük.

Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzés

Igazi vasárnapi ebédnek való. Kicsit több, mint a hagyományos rántott csirke, de nem sokkal bonyolultabb. A délelőtti körkérdést követően - Mi legyen az ebéd? - rájöttem, hogy én bizony valami kijevi csirkeféleséget szeretnék enni. Korábban még nem készítettem ilyesmit, de azt gondolom, most az ebéd után, erről már másképp vélekedek... Ami a macerás része az ételnek, az a hús begöngyölése, a csirkemell erre nem túl alkalmas. Nem véletlenül készítik a kijevit is inkább pulykamellből, nagyobb a szelet, ergo könnyebb vele dolgozni. De én szeretem a kihívásokat... - Mivanitthon

Ezek is érdekelhetnek

Friss