Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres vajban párolt csirke szőlőmártással

MME MME
3/5
60 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg főtt csirkehús
  • 1 dl tejszín
  • 10 dkg vaj
  • ételízesítő
  • bors
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • A mártáshoz:
  • 1 fürt piros szőlő
  • 1 fürt fehér szőlő
  • 1 evőkanál cukor
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

Elkészítés: A vajat a mustárral és a fűszerekkel jól kikeverjük, és pár órára hűtőbe tesszük. (Alufóliába rúd alakba csomagoljuk, így utána lehet szeletelni.)

Az előzőleg levesben megfőtt baromfihúst lebőrözzük, kicsontozzuk és apróra feldaraboljuk. Kicsit sózzuk, borsozzuk, majd a vajat megforrósítjuk, rátesszük a húst, átforgatjuk. Végül felöntjük a tejszínnel, és kissé összeforraljuk.

A szőlőmártáshoz a fehér szőlőt egy kis cukros vízben puhára főzzük, majd szűrőkanálba téve áttörjük, hogy a héja és a magja fennmaradjon. Ezután visszarakjuk a cukros lébe, és belefőzzük a piros szőlőszemeket is. Kevés vajjal besűrítjük.

A húst rizzsel és a szőlőmártással tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss